Monday, 30 January 2017

Filled Under:

"Hasil pemeriksaan terdapat seorang wanita berstatus isteri orang turut ditahan apabila berada di dalam bilik bersama seorang lelaki bukan mahram. "Apabila ditanya, pelbagai alasan diberikan antaranya mereka hanya berehat seketika, malah ada juga mendakwa dia menemani pasangan yang mengalami senggugut," katanya.

Tujuh pasangan ditahan [METROTV]


Nur Saliawati Salberi
nursaliawati@mediaprima.com.my
LIHAT VIDEO SELANJUTNYA DI SINI
https://youtu.be/cdGuxvucO6c
https://youtu.be/cdGuxvucO6c
Melaka: Tujuh pasangan ditahan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) dalam serbuan di lima hotel bajet di daerah Melaka Tengah dan Alor Gajah, di sini, awal pagi tadi.
Serbuan yang dijalankan selama empat jam bermula 11 malam hingga 3 pagi itu mensasarkan hotel bajet di sekitar Cheng, Merdeka Permai, Batu Berendam dan Durian Tunggal yang sering dijadikan pilihan pasangan bukan mahram setiap kali musim cuti.
Timbalan Ketua Penguat Kuasa JAIM Noraminuddin Azis berkata, semua 14 individu berusia antara 23 hingga 53 tahun itu ditahan selepas didapati bersekedudukan di dalam bilik tanpa ikatan sah.
"Hasil pemeriksaan terdapat seorang wanita berstatus isteri orang turut ditahan apabila berada di dalam bilik bersama seorang lelaki bukan mahram.
"Apabila ditanya, pelbagai alasan diberikan antaranya mereka hanya berehat seketika, malah ada juga mendakwa dia menemani pasangan yang mengalami senggugut," katanya.
Beliau berkata, semua yang ditahan dibawa ke pejabat JAIM untuk siasatan mengikut Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekedudukan.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 30 January 2017 @ 11:31 AM
0 comments:

Post a Comment